Lucio A.
Baglivo

Sensitive
memory:
Δημιουργικό εργαστήριο + παράσταση από τους συμμετέχοντες

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (12-16/7) – 3 ΩΡΕΣ/ΜΕΡΑ
16:00 – 19:00, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ (Ανδρέα Κάργα 12-14, Ερμούπολη)

Sensitive memory: Δημιουργικό εργαστήριο + παράσταση από τους συμμετέχοντες
Σύγχρονος χορός + τεχνική ακροβατικών + θεατρικά εργαλεία

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή παρουσίαση του εργαστηρίου “Sensitive memory” του Lucio A. Baglivo την Παρασκευή 16/07 στα εκπαιδευτήρια Δελασάλ (Ανδρέα Κάργα 12-14, Ερμούπολη) στις 18:00.  
(Ελεύθερη είσοδος)

 

Sensitive Memory: Είναι μια διαδρομή μέσω της οποίας μπορώ να συνειδητοποιήσω, να δημιουργήσω πάλι και να ανανεώσω τις σχέσεις που έχω αναπτύξει με τον χρόνο, τον χώρο, το σώμα μου, τις σκέψεις μου και τις αισθήσεις μου.

Από την αίσθηση στη μορφή
Από το μέσα προς το έξω

Το εργαστήριο αναζητά την έκφραση της ιδιαίτερης, προσωπικής κίνησης του κάθε συμμετέχοντα, αξιοποιώντας τα εργαλεία του σύγχρονου χορού, την τεχνική της επαφής, του θεάτρου και των ακροβατικών, με έναν δημιουργικό και παιχνιδιάρικο τρόπο. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την τελευταία μέρα όλα όσα δουλέψαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του εργαστηρίου. Θα παίξουμε με συγκεκριμένες οδηγίες αυτοσχεδιασμού, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε την πορεία μας και από πού προέρχεται αυτό που κάνουμε, με σκοπό αυτή η συνειδητοποίηση να μας επιτρέψει να γνωρίσουμε πού εστιάζουμε την προσοχή μας και τι σχέσεις δημιουργούμε όταν αυτοσχεδιάζουμε. Έτσι μπορούμε να καταδυθούμε όσο γίνεται βαθύτερα στην εξέλιξη μίας ιδέας που θα στοχεύει με σαφήνεια στην αναζήτηση ενός προσωπικού σύμπαντος.
Σκοπός μας είναι να εισέλθουμε εις βάθος σε μια μεθοδολογία, σε έναν τρόπο δράσης που θα μας προσφέρει μια δομή, ώστε να λαμβάνουμε καθαρές αποφάσεις μέσα από κάθε αυτοσχεδιασμό που κάνουμε και έτσι να αντιλαμβανόμαστε τι είναι αυτό που δημιουργούμε και επικοινωνούμε, νιώθοντας συγχρόνως ελεύθεροι να παίξουμε μέσα σε αυτόν τον δημιουργικό κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε ανάλογα με τις σκέψεις και τις αισθήσεις μας, δίνοντας προσοχή σε αυτό που σκεφτόμαστε και νιώθουμε, ώστε ενώ κινούμαστε να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα πλήρες, ανοιχτό και διαθέσιμο σώμα. Αυτά τα εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο για να αποκάλυψη ενός ευρέως φάσματος δυνατοτήτων έκφρασης, οι οποίες θα αφυπνιστούν με την αυτο-εξερεύνηση και θα συνδεθούν με τις κρυμμένες ή μπλοκαρισμένες εκφραστικές μας ικανότητες που θα ανακαλύψουμε.
Ο κύριος στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει μια «ευαίσθητη μνήμη»: μια ανοιχτή και ευέλικτη διαδρομή στην οποία μπορούμε να αναδημιουργήσουμε από τις αισθήσεις και τις προθέσεις μας και μέσω αυτών να μπορέσουμε να δώσουμε μορφή στις κινήσεις μας κατά τη διάρκεια της τελικής παρουσίασης του εργαστηρίου.
Θα επικεντρωθούμε σε ατομικές ασκήσεις, αλλά θα συμμετάσχουμε και σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται για την κίνηση και αναζητά την προσωπική του έκφραση.

Ηλικίες: 13 ετών και άνω
Επίπεδα:  Όλα τα επίπεδα

Photo credit: Barbara Crosetti, Alberto Romo, Marcello Capotosti, Florencia Velasques

Lucio A. Baglivo
Χορευτής, ακροβάτης, ηθοποιός, δάσκαλος χορού και σκηνοθέτης/χορογράφος. Αθλητής της ομοσπονδίας από το 1987 έως το 1992, πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής το 1990 και δευτεραθλητής το 1989 σε περιφερειακούς αγώνες.
Το 1999 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Circus School La Arena, στον σύγχρονο χορό και στο θέατρο, και μαθήτευσε δίπλα σε διάφορους δασκάλους στην Αργεντινή και στην Ισπανία. Από το 2000 μέχρι σήμερα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες θεάτρου, τσίρκου και χορού στην Αργεντινή και στην Ευρώπη. Από το 2006 ξεκίνησε να δημιουργεί τα δικά του έργα. Μέχρι σήμερα τα έργα του παρουσιάστηκαν σε διάφορες χώρες όπως στη Γερμανία, στην Τουρκία, στην Αργεντινή, στην Ολλανδία, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στη Δανία, στη Χιλή, στην Ισπανία και στην Ιταλία.
Στόχος της δουλειάς του είναι να δημιουργεί ένα σκηνικό έργο που μέσω του χορού, των ακροβατικών και του θεάτρου, μεταφέρει συναισθήματα και συνδέεται με τον θεατή, οξύνοντας όλες τις αισθήσεις. Κάθε έργο αναζητά τη δική του κινητική γλώσσα και ποιητική πάνω στη σκηνή.
Τον Μάιο του 2015 παρουσίασε την πρεμιέρα του έργου του “Solo Juntos” στο Φεστιβάλ Umore Azoka στη Λειώα, περιοχή των Βάσκων της Ισπανίας. Από τότε το “Solo Juntos” πραγματοποίησε πάνω από 70 παραστάσεις σε διάφορα φεστιβάλ στην Ισπανία και τον υπόλοιπο κόσμο. Τον Αύγουστο του 2019 το “Solo Juntos” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία.
Το τελευταίο του έργο “MyL”, που δημιούργησε μαζί με τη χορεύτρια φλαμένκο Mariana Collado, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Umore Azoka στη Λειώα, τον Μάιο του 2019, και αργότερα προσκλήθηκε στο Φεστιβάλ Art Ort στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας και στο Φεστιβάλ MasDanza στα Κανάρια Νησιά. Η μεγαλύτερης διάρκειας βερσιόν του ίδιου έργου, έκανε πρεμιέρα στη Μαδρίτη τον περασμένο Νοέμβριο και παρουσιάστηκε επίσης στο Teatro Victoria, στα Κανάρια Νησιά.
Εργάζεται ως χορογράφος και δάσκαλος ακροβατικών και χορού, ενώ είναι επίσης εισηγητής του σύγχρονου και δημιουργικού εργαστηρίου Lucid Motion, σε διαφορετικές ομάδες και σχολές τσίρκου και χορού της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Βραζιλίας, της Ελλάδας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και της Αργεντινής.
www.luciobaglivo.com

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter