ΕΙΡΗΝΗ
ΔΗΜΑΚΗ

Authentic
Jazz

2η Εβδομάδα (15-19/7) – 2 ώρες/μέρα
18:30-20:30, ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ 2

Authentic Jazz

Το authentic jazz εμφανίστηκε στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα και ιδιαίτερα τις δεκαετίες ΄20 -΄40. Ο χορός αυτός αντλεί στοιχεία από τους αφροαμερικάνικους χορούς και την αφροαμερικανική παράδοση, επηρεάζεται από τη jazz μουσική και χαρακτηρίζεται από έντονη ρυθμικότητα και εκφραστικότητα. Κατατάσσεται στους solo χορούς, αφού σε αντίθεση με το swing/lindy hop, ο κάθε χορευτής χορεύει μόνος του και όχι σε ζευγάρι.
Στο εργαστήριο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε βασικά jazz steps και παραλλαγές αυτών, κινητικές φράσεις που θα βασίζονται στη φόρμα της μουσικής αλλά και στοιχεία από χορούς όπως το Charleston και το tap dance. Επιπλέον, δίνοντας έμφαση στα μουσικά χαρακτηριστικά της jazz και σε διάφορα ρυθμικά μοτίβα, θα ενισχυθεί η αίσθηση της μουσικότητας στον χορό του κάθε χορευτή, ενώ έχοντας τον αυτοσχεδιασμό ως βασικό συστατικό αυτού του χορού, ο καθένας θα μπορέσει να χορέψει και να εκφραστεί με τον προσωπικό του τρόπο. Ολοκληρώνοντας και συνδέοντας τα παραπάνω στοιχεία, θα καταλήξουμε στη σύνθεση jazz χορογραφιών.

Ειρήνη Δημάκη

Η Ειρήνη Δημάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ καθώς και του τριετούς μετεκπαιδευτικού κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής Orff και δασκάλα Authentic Jazz. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια παιδικών χορών, μουσικής, body music, θεατρικής έκφρασης καθώς και μουσικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού. Ασχολείται με το  lindy hop και το authentic jazz από το 2010, ξεκινώντας με την ομάδα Athens Lindy Hop, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης χορευτές. Έχει διδάξει lindy hop σε ομάδες ενηλίκων στην Αθήνα και στη Σύρο ( Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί). Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Authentic Jazz σε ενηλίκους αλλά και σε παιδιά δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, έχοντας ως βασικά στοιχεία τη μουσικότητα, τον ρυθμό αλλά και τον κινητικό αυτοσχεδιασμό ως μέσο επικοινωνίας και έκφρασης. Ασχολείται επίσης με το tap dance και το body music, παρακολουθώντας μαθήματα με το Θάνο Δασκαλόπουλο. Το 2015 συνεργάστηκε με την ομάδα χορού της Νατάσας Αβρά στο έργο «Τέλειος Κόσμος», όπου βοήθησε στην διεξαγωγή Lindy hop χορογραφίας, ενώ το Δεκέμβριο του 2018, συμμετείχε στην ίδια ομάδα χορεύοντας κλακέτες στο έργο «Όριο».

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter