Πάνος
Κατσανδρής

Handstands Techniques

2ο ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (17-18/7) – 2 ΩΡΕΣ/ΜΕΡΑ
12:00 – 14:00, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ (Ανδρέα Κάργα 12-14, Ερμούπολη)

Handstands Techniques

Για τον Πάνο, το κατακόρυφο είναι μία στάση που εμπερικλείει μεγάλο κομμάτι της σωματικής δυναμικής. Μία θέση πρόκληση, που καθρεφτίζει τις προσωπικές διαδικασίες και το πώς αυτές κορυφώνονται, πώς εντείνονται οι αισθήσεις, πώς αναδύονται οι μηχανισμοί διαχείρισης, δημιουργώντας μία βαθύτερη κατανόηση και κατ’ επέκταση, μία νέα βάση.
Σε αυτό το σεμινάριο ο Πάνος θα μας οδηγήσει, μέσα από όλα τα βήματα προς το κατακόρυφο, για να εξερευνήσουμε όλα τα διαφορετικά στοιχεία που απαρτίζουν αυτή την εκπληκτική στάση.
Στο 2ήμερο αυτό σεμινάριο, θα διδαχθούν οι τεχνικές και τα επιμέρους στοιχεία που καλλιεργούν τα θεμέλια για τη στήριξη στο κατακόρυφο. Ο πυρήνας είναι μια πολυσύνθετη ομάδα μυών, η οποία ενώνει τα σημεία του σώματος. Μέσα από τη σωστή χρήση του, βρίσκουμε πώς να κάνουμε το σώμα αβαρές και ανάλαφρο. Οι θεμέλιες λίθοι του κατακόρυφου είναι η κατανόηση του πυρήνα και η λειτουργία του μέσα στη στάση. Αποδομώντας τη στάση, ο Πάνος θα καθοδηγήσει την πρακτική μέσα από συμμετρικές και ασύμμετρες παραλλαγές του κατακόρυφου, εμβαθύνοντας στην κινητικότητα των ώμων, την κατανόηση του κέντρου βάρους, τη λειτουργία και την προστασία των καρπών, καθώς και εξισορροπητικές στάσεις.

Ημέρα I: Κατακόρυφο: Συμμετρικές παραλλαγές – Πρέσες
Οι θεμέλιες λίθοι του κατακόρυφου: η κατανόηση του πυρήνα και η λειτουργία του. Βάζοντας τα θεμέλια: κινητικότητα των ώμων και προστασία των καρπών. Κατανοώντας το κέντρο βάρους στο σώμα. Εξισορροπητικές στάσεις και τεχνικές μάλαξης σε ζευγάρια.

Ημέρα II: Κατακόρυφο: Ασύμμετρες παραλλαγές – Ψαλίδι
Το επόμενο επίπεδο: ανεβαίνοντας με ψαλίδι, ισορροπία και έξοδος ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια. Προετοιμασία για στήριξη στο ένα χέρι. Εξισορροπητικές στάσεις και τεχνικές μάλαξης σε ζευγάρια.

Ηλικίες: Όλες οι ηλικίες
Επίπεδα: Όλα τα επίπεδα

Photo credit:

Πάνος Κατσανδρής

Ο Πάνος μέσω της γιόγκα βρίσκει τη σύνδεση με την απλότητα της ζωής. Κατανοώντας την ανήσυχη ανθρώπινη φύση και το εργαλείο του νου, θεωρεί αποστολή του να αλλάξει τον κόσμο μέσω της γιόγκα.
Απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική και μουσικός, προσέγγισε τη γιόγκα με έναν επιστημονικό τρόπο σκέψης, συναντώντας μεγάλες προκλήσεις.
Ειδικεύεται στη Vinyasa Yoga και στην πρακτική του κατακόρυφου, θεωρώντας το θεμελιώδες, σωματικά και πνευματικά. Διδάσκει δυναμικά μαθήματα, δίνοντας έμφαση στις μεταβάσεις, τη ροή, την αναπνοή και την αυτοσυγκέντρωση.
Ξεκίνησε το 2009 με Astanga Vinyasa, με βίντεο του David Swenson, έπειτα κινήθηκε προς την ελευθερία της Vinyasa, ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό 200 ωρών Vinyasa Krama το 2011 στη Νέα Υόρκη, ενώ, μέσα από την Iyengar Yoga αντιλήφθηκε το βάθος της σωματικής επίγνωσης. Το 2014-2016 εισήχθη στην Prana Flow της Shiva Rea, ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό 300 ωρών, βρισκόμενος πλέον ως βοηθός της στα εκπαιδευτικά. Σήμερα συμπληρώνει την πολυετή εμπειρία του στη γιόγκα ως υποψήφιος Θεραπευτής Gestalt και ως επαγγελματικός σύμβουλος.
Ιδρυτής και επικεφαλής δάσκαλος των Evergreen Yoga Studios στην Αθήνα, καθοδηγεί προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων, στηρίζοντας μια κοινότητα ασκούμενων που ολοένα ανθίζει. Παθιασμένος με τη διάδοση της γιόγκα και της πρακτικής της, αγαπά να μοιράζεται τις γνώσεις του σε σεμινάρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter