Μέντη
Μέγα

Μαζί και αυτόνομα #2

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (12-16/7) – 2,5 ΩΡΕΣ/ΜΕΡΑ
18:00 – 20:30, 4ο Δημοτικό Σχολείο (Νικηφόρου Μανδηλαρά 22, Ερμούπολη)
ΔΩΡΕΑΝ

Μαζί και αυτόνομα #2

Παραδοσιακά, η τέχνη του χορού έχει βασιστεί σε έννοιες όπως η σωματική ικανότητα και η αρτιμέλεια. Όμως πληθαίνουν πια οι φωνές που λένε ότι η τέχνη του χορού δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό.
Η σπουδαία Αμερικανίδα χορογράφος Άννας Χάλπριν, είπε κάποτε πως ο χορός δεν μπορεί να περιορίζεται στο κοίτα τι ωραία που χορεύω!, με τον ίδιο τρόπο που η τέχνη της ζωγραφικής δεν περιορίζεται στο κοίτα τι ωραία που ζωγραφίζω!
Το “Μαζί και αυτόνομα #2 ” είναι ένα κάλεσμα στην τοπική κοινότητα της Σύρου, και ειδικά στους ανθρώπους με αναπηρίες, να βγουν από το σπίτι, να ανοιχτούν προς τα έξω και να χορέψουν.
Ο χορός που προτείνει το εργαστήριο, είναι ένας χορός τεκμήριο της ζωής και της ατομικής βούλησης, ένας χορός που έχει να κάνει με την ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων, εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων με και χωρίς αναπηρίες. Είναι ένας χορός που ξεκλειδώνει την επιθυμία μας για ζωή και απαιτεί τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια από τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία, ενώ δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στον χορό.

Ηλικίες: –
Επίπεδα: –

Photo credit: Δημήτρης Παρθύμος

Μέντη Μέγα

Η Μέντη Μέγα γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ το 1998 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School / Πανεπιστήμιο Kent. Δουλεύει σαν χορογράφος, δασκάλα χορού και ιστορίας χορού, παραδίδει εργαστήρια, γράφει άρθρα και κάνει ομιλίες γύρω από τον χορό και την περφόρμανς. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διάφορα πεδία και από το 2013 δραστηριοποιείται στο πεδίο της προσβασιμότητας στον χορό για ανθρώπους με αναπηρία, ως συνεργαζόμενος καλλιτέχνης της Στέγης του Ωνασείου. Η δουλειά της τα τελευταία χρόνια περιστρέφεται γύρω από θέματα ταυτότητας και νεότερης ελληνικής ιστορίας, με κεντρικό άξονα το σώμα ως σημείο τομής του προσωπικού και του συλλογικού βιώματος. Είναι ιδρυτικό μέλος του ‘Σύνδεσμου Χορού’, που οργάνωσε εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά έργα καθώς και community projects σε όλη την Ελλάδα (2010-16) και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DBM (Danse Bassin Mediterranée, 2009-11). Έχει πραγματοποιήσει τις παραγωγές: Ποιητικό Άσυλο (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), Το Μαντρόσκυλο, μια αλληγορία για τα Media (2010), Μεταπολίτευση και Sweet Abyss (Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, 2012 και 2014), Transforming Me (MIRfestival 2014, 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Danae Festival Milan 2015), Τρίπλες και Τριπλέτες (παράσταση για εφήβους, Στέγη 2017-18), Trapped (Fast Forward Festival 2018, Εθνικό Θέατρο, 2018).

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter