Μελαχρινός
Βελέντζας

Από την Ιδέα στην Πράξη

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (21/7) – 3 ΩΡΕΣ
18:00 – 21:00, ΤΑΡΣΑΝΑΣ, ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 50

Από την Ιδέα στην Πράξη 

Πώς μετακινούμαι από το τίποτα σε κάτι;

Ο Μελαχρινός Βελέντζας μοιράζεται την εμπειρία του στο πεδίο της ανεξάρτητης παραγωγής μέσα από πρακτικά παραδείγματα από το ταξίδι της παράστασης Lemon ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα από το 2018 μέχρι σήμερα.
Σκοπός του βιωματικού αυτού θεατρικού εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να συνδεθούν με τις δικές τους ιδέες.
Εκκινώντας από την ησυχία και την παύση και χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές και ζωντανή μουσική, θα εστιάσουμε στον τρόπο που μπορούμε να σχεδιάσουμε μία ιδέα από το μηδέν, στη σημασία του οράματος, της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς.

Το εργαστήριο απευθύνεται:
Σε καλλιτέχνες
Σε όσους επιθυμούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη
Σε όλους

Photo credit: Haris Germanidis

Μελαχρινός Βελέντζας | Ηθοποιός / Πιανίστας / Παραγωγός 

Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Έχει φοιτήσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαχείριση» (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος “Marketing, Consumption & Society”, το οποίο και παρακολούθησε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Limerick (Ιρλανδία). Παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο του Carleton του Καναδά τη διπλωματική του εργασία με αντικείμενο έρευνας «H λειτουργία της μουσικής στη διαφήμιση». Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς χώρους δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την ταυτότητά τους.
Η σχέση του με τη μουσική και το πιάνο ξεκινά από τα έξι του πρώτα με σπουδές στο κλασικό πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού και jazz αρμονίας.
Στο θέατρο, εργάζεται ως ηθοποιός, μουσικός και παραγωγός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Θωμά Μοσχόπουλο, τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, την Ελένη Σκότη κ.ά.
Το 2018, ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής. Το Lemon, όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Γιώργο Δρίβα, είναι η πρώτη του παραγωγή. Το έργο (βασισμένο στο μονόλογο Novecento του Alessandro Baricco) ταξιδεύει ως site-specific παράσταση και παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα κυριολεκτικά πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα.
Εισηγείται το βιωματικό θεατρικό εργαστήριο «Από την Ιδέα στην Πράξη» με άξονα ενδιαφέροντος την ανεξάρτητη παραγωγή και την επικοινωνία. Μέσα από μία ολιστική προσέγγιση, στο εργαστήριο γίνεται χρήση θεατρικών τεχνικών, μουσικής, ακαδημαϊκής θεωρίας αλλά και εμπειρικών παραδειγμάτων.

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter