ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Inside Out / Contemporary Ballet

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (12-16/7) – 2 ΩΡΕΣ/ΜΕΡΑ
09:30 – 11:30, ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ

Inside Out / Contemporary Ballet

Contemporary ballet – “universal language” – τι σχετίζεται περισσότερο με την παρούσα στιγμή και τα σενάρια

Το εργαστήριο βασίζεται στην τεχνική του μπαλέτου μέσα από την προσωπική προσέγγιση του Γιάννη Αντωνίου, όπως έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής του πορείας, με σκοπό την κατανόηση, εξερεύνηση και εξέλιξη των κινητικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων/ουσών με βάση την επιστήμη που κρύβεται πίσω από την τεχνική του κλασικού χορού.
Θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε εκτός του συνηθισμένου χώρου (ballet studio) και να εξερευνήσουμε τον κλασικό χορό σε ένα περιβάλλον φυσικό, να εστιάσουμε ελεύθερα στην αρχιτεκτονική, στη μηχανική και στις λειτουργικές του μπαλέτου πέρα από τις ιεραρχικές και στιλιστικές πτυχές του.

* Παρακαλούμε φέρτε μαζί σας ελαφριά sneakers για αυτό το εργαστήριο

Ηλικίες: 13+
Επίπεδα: Μεσαίο/Προχωρημένο

Γιάννης Αντωνίου

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Γιάννης Αντωνίου, σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και στην συνέχεια με υποτροφία στη Σχολή της όπερας του Αμβούργου. Χόρεψε στις όπερες του Αμβούργου, Osnabruck, Βόννης, Underwegs Theater στην Χαϊδελβέργη και με το member project του William Forsythe.  Σαν σολίστας χόρεψε με τις ομάδες, Alonzo King’s LINES Ballet,  San Francisco Opera και Sara Shelton Mann’s Contraband.
Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST-STOFF όπου ως καλλιτεχνικός διευθυντής της, τιμήθηκε με το Goldie Award. Εκτός από την ομάδα του KUNST-STOFF Dance Company, δημιούργησε έργα για ομάδες και πανεπιστήμια όπως: Seattle Opera, Sacramento Ballet, Bonn Ballet, Opera Santa Barbara, National Opera House of Kuwait, the Modern Department at the University of Utah, Florida state University, Lines Ballet/Dominican University.
Από το 2016 διδάσκει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Companhia Instável στο Πόρτο της Πορτογαλίας και από το 2015 είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος και δάσκαλος Μπαλέτου στην Επαγγελματική Σχολή Χορού, Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte. Από το 2018-2020 ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ΚΣΟΤ.

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter