Βιβή Κάππα

Αφρικάνικος Χορός

2ο ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (17-18/7) – 3 ΩΡΕΣ/ΜΕΡΑ
18:00 – 21:00, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ (Ανδρέα Κάργα 12-14, Ερμούπολη)

Εισαγωγή στον Αφρικάνικο χορό της Δυτικής Αφρικής

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με συνοδεία ζωντανής μουσικής
Στα κρουστά ο Μανώλης Καμπούρης και ο Χρήστος Αδαμίδης

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κινητικά μοτίβα και χορογραφίες από τη Δυτική Αφρική και ειδικότερα από τη Γουινέα, με τη συνοδεία ζωντανής αφρικάνικης μουσικής (Djembe, Doundoun).

Λίγα λόγια για τον αφρικάνικο χορό
Στην Αφρική, όπως στις περισσότερες πρωτόγονες κοινωνίες, όλα είναι συνυφασμένα με τον ρυθμό. Οι αφρικάνικες κινήσεις είναι εμπνευσμένες από τις καθημερινές εργασίες και τα στοιχεία της φύσης και χρησιμοποιούνται σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και για τελετουργικούς σκοπούς.
Επαναλαμβάνονται ανά κύκλους πάνω στον ρυθμό των κρουστών, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον χτύπο της καρδιάς μας. Τα έντονα ρυθμικά πατήματα, μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της Γης και να συνδεόμαστε μαζί της, ενώ το στέρνο ανοιγοκλείνει, απελευθερώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα και δίνοντας τη θέση τους στη χαρά και την ευχαρίστηση. Οι εναλλαγές των ταχυτήτων αλλά και των επιπέδων (χαμηλό – μεσαίο – άλματα) μας ενεργοποιούν και μας τονώνουν, γυμνάζοντας παράλληλα όλο το σώμα, ενώ τα φωνήματα και το τραγούδι έρχονται να προστεθούν σαν ένα επιπλέον βασικό μέσο έκφρασης.
Τελικά, μέσω της επανάληψης που επιτρέπει τη χαλάρωση της κίνησης, οι αρθρώσεις και τα ενεργειακά μας κέντρα ξεκλειδώνουν και αποκτούμε μεγαλύτερη συνειδητότητα, εμπιστοσύνη και σύνδεση με το σώμα μας και κατ’ επέκταση με τον εαυτό μας,  την ψυχή μας αλλά και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:
– Ζέσταμα
– Μεμονωμένα αφρικάνικα κινητικά μοτίβα
– Χορογραφία-τραγούδι
– Ασκήσεις διατάσεων και χαλάρωσης

* Παρακαλούμε φέρτε μαζί σας ελαφριά sneakers για αυτό το εργαστήριο

Ηλικίες: 12+
Επίπεδα: Όλα τα επίπεδα

Βιβή Κάππα
Η Βιβή Κάππα παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια αφρικάνικου χορού σε ενήλικους και παιδιά όλων των ηλικιών, από το 2009.
Ξεκίνησε την μελέτη της στα αφρικάνικα κρούστα και τον αφρικάνικο χορό το 2003. Έχει παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα και σεμινάρια αφρικάνικου χορού στην Ελλάδα, τη Γουινέα (Δυτική Αφρική) και το Μεξικό, με τους M’Bemba Bangoura, Lamin Keita, Moise Kourouma, Oumar N’ Diaye, Mamadama Camara, Fanta Dembele, Namary Camara, Aisha Toure, Mamadou Dian Camara, Animata Toure, Byshara Shokolate κ.ά., καθώς επίσης σεμινάρια αφροβραζιλιάνικου χορού- Orishas με τους Nando Zambia, Irineu Nogeuira και Carlos Ujhama.
Έχει μαθητεύσει κοντά στον Λευτέρη Γρηγορίου αφρικάνικα και ελληνικά παραδοσιακά κρουστά, και με τον Alya Dioubate (Γουινέα) αφρικάνικο ξυλόφωνο (Balafon).
Είναι απόφοιτος κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Δ.Μ.Σ) «Αθλητικός Τουρισμός και Αναψυχή, Οργάνωση Εκδηλώσεων, Χορός» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στον χορό. Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γαλλικής σχολής χοροθεραπείας «Χορορυθμική Θεραπεία μέσω της Τεχνικής της Πρωτόγονης Έκφρασης» με υπεύθυνη τη βιολόγο, ψυχολόγο, ψυχαναλύτρια και χοροθεραπεύτρια Dr. France Schott Billmann.
Από το 2000 είναι performer-εμψυχώτρια (θέατρο δρόμου, θεατρικές παραστάσεις, ξυλοπόδαρα, δημιουργικό-θεατρικό παιχνίδι, χορός με φωτιές) και έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικοχορευτικά αλλά και θεατρικά σχήματα στην Ελλάδα και το Μεξικό.

African Dance – Vivi Kappa
https://www.facebook.com/watch/?v=2586459458097071

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter