ΑΛΕΞΗΣ
ΦΟΥΣΕΚΗΣ

Being Present

1ο ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (10-11/7) – 2 ΩΡΕΣ/ΜΕΡΑ
13:00 – 15:00, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ (Ανδρέα Κάργα 12-14, Ερμούπολη)

Being Present
Αποδέχομαι, μαθαίνω, καταθέτω, υπάρχω

Ίσως η πιο σημαντική στιγμή είναι η αρχή του εργαστηρίου, όταν ο συμμετέχων συνειδητοποιεί την ύπαρξη των αισθήσεών του στον χωροχρόνο με ασκήσεις βασικών αρχών σύγχρονου χορού, ενεργοποιώντας το κέντρο του σώματος και της μνήμης του. Ακολουθούν συνθήκες αυτοσχεδιασμού, στη βάση του οποίου είναι απαραίτητες οι αλλαγές επιπέδων και η μεταφορά στον χώρο, με στόχο την εύρεση νέων προσωπικών κινητικών επιλογών από κάθε μοναδική προσωπικότητα στον χώρο. Στην πορεία διδάσκεται μια εκτενής κινητική φράση, βασισμένη σε τεχνικές σύγχρονου χορού (Graham, Limon, Release) με ακροβατικά στοιχεία, όπως και στην τεχνική σωματικού θεάτρου του Robert Wilson, επηρεασμένη από τις τεχνικές Butoh και Kabuki (γείωση, απελευθέρωση και διαχείριση ενέργειας). Τέλος, ακολουθεί μια μικρή σύνθεση όλων των πληροφοριών του εργαστηρίου σε μια μικρή παρουσίαση όπου οι συμμετέχοντες, παρόντες πια στην τελική διαδικασία, «καταθέτουν» μπροστά στους συγχορευτές τους.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση και αποδοχή των σωματικών μας ορίων, η καλλιέργεια της σχέσης με τον εαυτό μας, με το περιβάλλον και με τον συγχορευτή-συνομιλητή μας, ώστε ελεύθεροι να μπορούμε να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε με τη σωματική μας γλώσσα. Είμαστε παρόντες.

Ηλικίες: Όλες οι ηλικίες
Επίπεδα: Όλα τα επίπεδα

Αλέξης Φουσέκης

Ο Αλέξης Φουσέκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική  Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, από όπου και αποφοίτησε το 2012 με υποτροφία στη σχολή της Martha Graham, στη Νέα Υόρκη. 

Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα του Robert Wilson για την παραγωγή ”Oedipus Rex”-Αρχαίο Θέατρο Πομπηίας, Εθνικό θέατρο Νάπολης, αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, θέατρο Olympics στην Αγία Πετρούπολη, εθνικό φεστιβάλ θεάτρου Βουδαπέστης, μουσειακό θέατρο Olimpico στη Βιντσέντζα και για την παραγωγή Messiah (Σολίστ) – φεστιβάλ κλασικής μουσικής ”Mozartwoche 2020” στο Haus Für Mozart στο Σάλτσμπουργκ. Επίσης αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του σκηνοθέτη στο εργαστήριο παραστατικών τεχνών, The Watermill Centre, στη Νέα Υόρκη.

Έχει συνεργαστεί με τους Rootlessroot, Λίντα Καπετανέα και Jozef Fruček στο έργο ”Europium”-  Λίχτενστάιν, Γένοβα, Βουκουρέστι-Fesival LIKE CNDB 2017 και Shatin Town Hall- Hong Kong cultural festival 2016), Κωνσταντίνο Ρήγο (Αρκαδία-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014), Μαριάννα Καβαλλιεράτου (Stream, They, Death, Αγάπη), Γιάννη Αντωνίου (Memoirs of a Sailor- National Opera of Kuwait), Αθανασία Κανελλοπούλου (Exodus-Ramallah dance festival), Διονύση Σαββόπουλο και Ερμή Μαλκότση (Πλούτος), Γιάννη Κακλέα (Αχαρνής, Συρανό ντε Μπερζεράκ, Το παιχνίδι της σφαγής-Εθνικό Θέατρο Ελλάδος), Θωμά Μοσχόπουλο (Μότζο-Θέατρο Πόρτα), Ευριπίδη Λασκαρίδη (Ridicule and Transformation-The Walk), Φρόσω Λύτρα (Η κυρία της νύχτας, Δράκουλας), Στέλλα Φωτιάδη (Hands\Xέρια, Seeking Bliss-SNFCC-Nostos Festival).

Από το 2011 ξεκινά να διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές της Αθήνας και να παραδίδει σεμινάρια σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Από το 2011 ανήκει στο δυναμικό καθηγητών της σχολής Dancing School της Αλίκης Κόντζιου Γούσα και από το 2018 της σχολής Fix Dance Studio του Μιχάλη Ναλμπάντη προετοιμάζοντας υποψηφίους για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, της Κρατικής Σχολής Χορού και της σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter