A: Αρχάριο    Μ: Μεσαίο    Π: Προχωρημένο    Ο: Ανοιχτό

ΤΡΙΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Σας ενημερώνουμε ότι τηρούνται μέτρα πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της σχολής.
Παρακαλούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να επικοινωνούν με τη γραμματεία τηλεφωνικά στο 22810-80690 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email akropoditidancecentre@gmail.com πριν έλθουν στα μαθήματα αν δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους κατά την περίοδο των εγγραφών.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και τη συνεργασία 

Η μουσική και ο χορός είναι δύο έννοιες αλληλένδετες που ξεκινούν να εναρμονίζονται στον άνθρωπο από πολύ μικρή ηλικία. Τα θεμέλια τους, η κίνηση, ο ρυθμός και η μελωδία, διδάσκονται παράλληλα στο μάθημα και τα παιδιά, που έχουν όλα έμφυτη τη σωματική εκφραστικότητα, ενθαρρύνονται να την αναπτύξουν σ’ ένα πλαίσιο μουσικού παιχνιδιού, βασιζόμενο μεταξύ άλλων στη μουσικοκινητική θεωρία των E. J. Dalcroze και C. Orff. Τα στοιχεία που απαρτίζουν το μάθημα είναι η επαφή με τα κρουστά, η κίνηση και η ροή της, το Body percussion, το τραγούδι και κυρίως η αυτοέκφραση, που αποτελεί μέσο για την ολοκλήρωση του παιδιού σαν σωματικό, ψυχικό και πνευματικό σύνολο.

Ο κλασικός χορός αποτελεί τη βάση κάθε ουσιαστικής εκπαίδευσης στον χορό. Ως το πλέον δομημένο είδος χορού, στηρίζεται στην ανάπτυξη και καλλιέργεια στοιχείων όπως η αρμονία, η μουσικότητα, η πειθαρχία, η δύναμη, ο πλήρης έλεγχος των κινήσεων, η σωστή τοποθέτηση και η ευθυγράμμιση του σώματος. Το μάθημα συνδυάζει τεχνικές από τα δύο βασικά συστήματα κλασικού μπαλέτου, το Αγγλικό (RAD), και το Ρωσικό (Vaganova).

Η προσέγγιση του χορού μέσα από μια βαθύτερη γνώση του σώματος και των ιδιαιτεροτήτων του, μέσα από τη διεύρυνση και εξέλιξη της αντίληψης και της προσωπικότητας, την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, τη χρήση διαφορετικών δυναμικών και ποιοτήτων, τη μετατόπιση του βάρους μέσω της αναπνοής, την εκφραστικότητα και τη φαντασία. Με αφετηρία τις τεχνικές Release, αλλά και επιρροές από κάθε έκφανση της σύγχρονης κινητικής έκφρασης, η φυσική, καθημερινή κίνηση, η διαχείριση της ενέργειας και η ανεμπόδιστη ροή της, οργανώνονται σ’ ένα είδος κίνησης και χορού που έφερε την επανάσταση σε όλα τα αυστηρά δομημένα συστήματα και απελευθέρωσε το σώμα και τη δημιουργικότητα των χορευτών σε όλο τον κόσμο. Το μάθημα εξελίσσεται συγχρόνως και μέσα από την τεχνική του Contact Improvisation, που φέρνει το σώμα σε επαφή με τον χώρο και με τα άλλα σώματα. Η επαφή, χτίζεται μέσα από την εμπιστοσύνη, τη διερεύνηση των ορίων του σώματος, τον συντονισμό και τις διαφορετικές χρήσεις του βάρους, σε αναζήτηση διαλόγου και ανεξάντλητων μορφών κινητικής συνύπαρξης.

Είδος χορού που ξεκίνησε μέσα από την αφροαμερικανική τζαζ μουσική όπως και από τον χορό με κλακέτες. Στο μάθημα ενσωματώνονται στοιχεία από τεχνικές του μοντέρνου χορού, με σκοπό την ενδυνάμωση του πυρήνα του σώματος, τη μελέτη του ρυθμού και της ακρίβειας, όπως και την απομόνωση της κίνησης. Επιπλέον, στόχος του μαθήματος είναι η απόλυτη αρμονία της κίνησης με τη μουσική, όπως και του χορού με τη θεατρικότητα, δίνοντας έμφαση στην εκφραστικότητα και το προσωπικό στυλ. Περιλαμβάνει ασκήσεις και χορογραφίες που συνδυάζουν στοιχεία από τον μοντέρνο χορό και το μιούζικαλ.

Η γνωριμία με την ακροβατική κίνηση γίνεται μέσω της εκμάθησης βασικών τεχνικών ισορροπίας, στηρίξεων, αιωρήσεων και πτήσεων. Με όχημα ένα ειδικό training ενδυνάμωσης, διατάσεων και κινητικών συνδυασμών, επιτρέπουμε τη διερεύνηση των ορίων του σώματος και την επαφή με τις ποιότητες και τις δυναμικές της ακροβασίας. Η μορφή της κίνησης, τόσο στο έδαφος όσο και πάνω από αυτό, προκύπτει κυρίως ως λειτουργία πρόθεσης παρά ως επίδειξη τεχνικής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο σώμα να ανακαλύψει και να αλληλοεπιδράσει με το έδαφος και τα όργανα (εναέριο σχοινί, κούνια, στεφάνι). Δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας, είναι δυνατόν να ανατραπεί και να μετακινηθεί το κέντρο βάρους του σώματος, ενδυναμώνοντας την αίσθηση της αντίληψης σε πρωτόγνωρες και υπερβατικές θέσεις. Βασικός στόχος του μαθήματος είναι να ξεπεραστεί ο φόβος που μπορεί να προκαλεί η ανατροπή της βαρύτητας και να γεννηθεί ένας κοινός τόπος, όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Είδος τέχνης που γεννήθηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’70, από Αφροαμερικανούς έφηβους και εξελίχθηκε παράλληλα στον χώρο της μουσικής, του χορού και των γκράφιτι. Ο αυτοσχεδιασμός και το προσωπικό ύφος, αποτελούν τα κύρια συστατικά σε όλα τα χορευτικά είδη του Hip Hop που συναντάμε σ’ αυτό το μάθημα, όπως είναι το Popping, το Locking και το House.

Το μάθημα αποπειράται να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη συλλογική ψυχή, την ιστορία και κυρίως το παρόν διάφορων λαών του κόσμου, όπως αυτά εκφράζονται μέσω της χορευτικής λειτουργίας, από το μέσα του ατόμου και το μαζί της κοινότητας. Με εργαλεία την ιστορία, τους βηματισμούς των χορογραφιών και την αισθητική των κοστουμιών, εξοικειωνόμαστε με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, περνώντας από το παραδοσιακό στο σύγχρονο και από το κλασικό στο μοντέρνο.

Ένα μάθημα ανοιχτό στη φαντασία, την ευαισθησία, τη διαφορετικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Όλα τα στοιχεία του χορού (σώμα, χώρος, χρόνος, ενέργεια) προσεγγίζονται και καλλιεργούνται μέσα από τη δομημένη εξερεύνηση της κίνησης και με σεβασμό στις ατομικές ιδιαιτερότητες. Το σώμα απελευθερώνεται και ενδυναμώνεται, ενώ συγχρόνως γίνεται πιο επιδέξιο και πιο δημιουργικό. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να συνθέσουν τον δικό τους προσωπικό χορό, να μοιραστούν και να συνδημιουργήσουν μέσα στην ομάδα.

Πρόκειται για μία ελεύθερη τεχνική δημιουργίας μουσικής μέσω της αποκλειστικής χρήσης του σώματος. Έχει τις ρίζες της σε αρχέγονες φυλές του κόσμου και η βάση της είναι η σύνδεση του ρυθμού και της κρούσης με τη σωματική κίνηση. Τα τέσσερα άκρα συντονίζονται και αναπαράγουν ήχο με ρυθμικά “χτυπήματα” στο σώμα και στο πάτωμα, που γίνονται τα κρουστά μας. Λειτουργεί ομαδικά και αλληλοσυμπληρωματικά, αφού κάθε σύνθεση βασίζεται στα μέλη της ομάδας και τα μοτίβα που αναπαράγει το κάθε ένα από αυτά.

Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μορφής τέχνης και δημιουργίας, ο αυτοσχεδιασμός, ανοίγει το πεδίο εξερεύνησης και καλλιέργειας όλων των εκφραστικών μέσων με πρωταρχικό υλικό την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα του καθενός. Το μάθημα κινείται ανάμεσα στο παιχνίδι, την ομαδική και ατομική άσκηση, την ελεύθερη και καθοδηγούμενη δημιουργική δράση, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη χρήση του τυχαίου, την αφύπνιση και ενεργοποίηση των αισθήσεων, τη διαδικασία της επιλογής και της μεταμόρφωσης κατά τη δόμηση της σκηνικής παρουσίας.

Yoga σημαίνει ένωση. Αποτελεί ένα μονοπάτι δίχως τέλος που μέσα από τη σωματική και νοητική άσκηση καταφέρνει να μας μεταφέρει στο παρόν. Η μέθοδος διδασκαλίας του Yoga Works περιλαμβάνει ροή Vinyasa και ευθυγραμμίσεις, σε συνδυασμό με προσεχτική αλληλουχία των Asana, έτσι ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν τις θεμελιώδεις γνώσεις που χρειάζονται για να αφουγκραστούν το σώμα τους με επιδεξιότητα, ακεραιότητα και ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα τιμούν τη μοναδικότητά τους. Βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης μεθόδου είναι η συνειδητή και δυναμική πρακτική των Asana. Η χαρακτηριστική οπτική του Yoga Works αντλεί έμπνευση από τρία διαφορετικά συστήματα Yoga: την Ashtanga, την Iyengar και τη Vini.

Μάθημα που στοχεύει στον υψηλό ρυθμό ενέργειας μέσω της κυκλικότητας διαδοχικών σταθμών-ασκήσεων και αποτελείται από κινητικούς συνδυασμούς ενδυνάμωσης, διατάσεων, αντοχής και ταχύτητας, ενισχύοντας τη σωστή λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, τη μείωση του λίπους, καθώς και τη βελτίωση της μυοσκελετικής αντοχής και της ευλυγισίας.

Ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης με το οποίο, δίνοντας έμφαση στην αναπνοή και τη συνειδητή κίνηση, επιτυγχάνεται αύξηση της μυϊκής αντοχής και δύναμης, βελτίωση της ελαστικότητας των μυών και της ευκαμψίας των αρθρώσεων, χαλάρωση των μυϊκών εντάσεων, πιο λειτουργική και εργονομική κίνηση. Σαν συνέπεια, το σώμα απαλλάσσεται από τις περιττές εντάσεις και τους τυχόν πόνους που αυτές προκαλούν, αποκτά ορθότερη στάση και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις καθημερινές απαιτήσεις. Στο μάθημα Props, οι στόχοι της ορθοσωμικής γυμναστικής επιτυγχάνονται με τη χρήση του foam roller ή της fitness ball. Η αστάθεια που προσφέρουν τα συγκεκριμένα όργανα είναι μια συνεχής πρόκληση για το σώμα, το οποίο κάθε στιγμή καλείται να ενεργοποιήσει και να ελέγξει πολλούς μυς ταυτόχρονα. Αναπτύσσεται έτσι η κινητικότητα, η ισορροπία, η δύναμη και η νευρομυϊκή συναρμογή. Η άσκηση πάνω στο foam roller, προσφέρει παράλληλα χαλάρωση των μυϊκών εντάσεων. Στο προχωρημένο επίπεδο, εντάσσεται επίσης ο ελαστικός ιμάντας (Thera band), η αντίσταση του οποίου αυξάνει την ένταση των ασκήσεων ενδυνάμωσης και προωθεί περαιτέρω ευλυγισία στις διατατικές ασκήσεις.

Μάθημα σωματικής επανεκπαίδευσης με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητας του σώματος. Με τη μέθοδο Feldenkrais, επανεκπαιδεύουμε τη μυοσκελετική οργάνωση του σώματος που είναι απαραίτητη για μια λειτουργική κίνηση. Ωφελεί όσους πάσχουν από νευρομυοσκελετικούς και χρόνιους πόνους και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.