Γιάννης Τσιγκρής – Αγγελική Γούβη

Γιάννης Τσιγκρής – Αγγελική Γούβη 1024 944 dancecenter

01/02/2015 – 28/02/2015

Παραστατικές Τέχνες
Τίτλος πρότζεκτ: “u_for_ia”
Ελλάδα

Ο Γιάννης Τσιγκρής γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το χορό. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2012 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο London Contemporary Dance School του Λονδίνου, το 2014. Έχει συνεργαστεί σαν χορευτής με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραγωγές όπερας και μπαλέτου και στην Αγγλία με χορογράφους όπως οι Jorge Crecis, Sasha Rubicek, Paolo Mangiola, Eleesha Drennan, Jenni Wren, Joe Moran. Έχει επίσης χορέψει έργα του Merce Cunningham στο Barbican Gallery με dance curator την Jeannie Steele. Στη διάρκεια των σπουδών του, χορογράφησε δύο έργα για τη Σχολή της ΕΛΣ, το T(w)ogether (2011), που παρουσιάστηκε στο 11ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, και το Nossebios (2012) εμπνευσμένος από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων ενός αστικού περιβάλλοντος και το πώς αυτοί διαχειρίζονται τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμμονές τους. Μετά την εμπειρία και τις συνεργασίες του στο Λονδίνο, άρχισε έρευνα για μια καινούρια χορογραφική δουλειά με τίτλο butterknife, με αναφορές στην ευκλείδεια γεωμετρία.

Η Αγγελική Γούβη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ξεκίνησε χορό. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού της Λάρισας και την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο London Contemporary Dance School ως υπότροφος του ΙΚΥ. To 2013-2014 συνεργάστηκε με την Sasha Waltz & Guests για το “Installations Objects PErformances” που έλαβε χώρα στο ZKM (Zentrun fuer Kuenste und Medientechnologie) στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Επίσης έχει συνεργαστεί με τους Jorge Crecis, Morgan Runacre-Temple και Paolo Mangiola στην Αγγλία. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Χοροθέατρο ΟKTANA του Κωνσταντίνου Ρήγου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2014 ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Arc for Dance Festival.

Στο πλαίσιο του Artistic Residency πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με τίτλο: «u_for_ia»
Καθημερινές πράξεις και συνήθειες που αποσκοπούν στην ευχαρίστηση, την απόλαυση και την ξεγνοιασιά συνθέτουν το u_for_ia. Μια διαδρομή προσωπικών βιωμάτων και καταστάσεων που εκτυλίσσεται στο χώρο, αποτελεί τη δική μας εκδοχή σε αυτή την αναζήτηση.
Σύλληψη/ Χορογραφία: Γιάννης Τσιγκρής σε συνεργασία με την Αγγελική Γούβη
Ερμηνεία: Αγγελική Γούβη
Φωτογραφία: Λουκία Μπατσή

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.